Pečeni krompir i tikvice iz rerne

  • 16.07.2016. 13:43

Sljedeći put kada budete sa porodicom ili prijateljima pripremali ljetnji roštilj, pripremite ovaj jednostavan i ukusan prilog!

Sastojci

- 2 tikvice, srednje veličine,
- 4 krompira, srednje veličine,
- 1 crvena paprika, srednje veličine,
- 1 čen bijelog luka,
- 1/2 šolje suvih prezli,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- so, biber, tucana paprika.

Priprema

1. Tikvice isjecite na četiri krupne kriške, krompir oljuštite i isjecite takođe na krupnije kriške. Papriku očistite i isjeckajte, luk isjeckajte na sitne komadiće.

2. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Tikvice, krompir, papriku, luk, prezle poredajte u posudu, prelijte maslinovim uljem i začinite solju, biberom i mljevenom paprikom po ukusu.

3. Pecite oko jedan sat u rerni, uz povremeno miješanje dok krompir ne omekša i poprimi braonkastu boju. Ponovo začinite po ukusu, ako osjetite da ima potrebe.

Servirati uz meso, roštilj ili ribu.