Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Istorija srpskog naroda je istorija SPC

 • Izvor: ATV
 • 27.02.2024. 11:48

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici čiju izgradnju je podržao. On je poručio da je istorija Srba na ovim prostorima ujedno i istorija Srpske pravoslavne crkve.

"Imao sam priliku dok je građen hram da učestvujem u pomoći i zato ni danas nisam propustio priliku da pozdravim naše ljude. Drago mi je da vidim da se ovdje nalazi dosta ljudi i djece. Hram je živ i to je najvažnije. Ključno je za identitet našeg naroda opstanak na svim ovim prostorima ne samo u Crnoj Gori nego i u Republici Srpskoj i Srbiji je jačina naše srpske pravoslavne crkve. Ona čuva naš identitet kroz vijekove. U nemogućim okolnostima sačuvali su naš identitet, vjera, krsna slava. To je nešto što svaki vjerujući Srbin treba da ima na umu. To nije važno samo za vjerski dio života, nego i za istoriju. Istorija Srba je istorija srpska pravoslavne crkve" - Dodik", poručio je Dodik.

Zadovoljstvo zbog Dodikove posjete izrazio je Nikola Pejović, starješina Hrama koji je poručio da njegova posjeta nije dolazak u goste, nego u njegov hram.

"U ime bratstva našeg svetog hrama, sveštenstva i vjerujućeg naroda, želimo da izrazimo radost jutrošnjom posjetom gospodina Milorada Dodika. Uvijek je ta posjeta bratska jer njegova posjeta Hramu nije dolazak u goste, nego dolazak u njegov hram, njegov dom. On ga nikada nije zaboravio i pamtimo njegova dobročinstva. Ovo je prilika i da mu se zahvalimo", rekao je Pejović.

Mandić dočekao Dodika: Raduje se Crna Gora u koju si došao

Mandić dočekao Dodika: Raduje se Crna Gora u koju si došao
Pratite nas i putem Vibera

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.