Odlikovanje povodom Dana Republike Srpske

Džejmsu Džatrasu uručen Orden Njegoša drugog reda

 • Izvor: ATV
 • 16.03.2024. 10:22

Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović uručili su u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika orden Džejmsu Džatrasu u prostorijama Predstavništva u Beogradu.

Ugledni američki analitičar i bivši diplomata Džejms Džatras ranije je izjavio da je počastvovan i dirnut odlikovanjem i poručio da ga prihvata ponosno i sa zahvalnošću.

On je rekao da je za njega, kao pravoslavca i američkog patriotu, veoma inspirativno to što se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske hrabro odupiru ilegalnom diktatu takozvanog međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima.

Bivši američki diplomata dobro je upoznat sa situacijom u BiH i pozicijom Republike Srpske. Džatras, kao i rukovodstvo Srpske, tvrdi da Kristijan Šmit ne može biti visoki predstavnik i da pritišće Srpsku u pravcu centralizovane, unitarne BiH.

Džatras: Srpska pokazala da može da bude nezavisan međunarodni akter

Džatras: Srpska pokazala da može da bude nezavisan međunarodni akter

Džejms Džordž Džatras, doktor pravnih nauka na Univerzitetu Džordžtaun, SAD, stručnjak za međunarodne odnose, vladine poslove i zakonodavnu politiku, odlikovan je ove godine Ordenom Njegoša povodom 9 januara Dana Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

  'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska