Stručnjak za bezbjednost i borbu protiv terorizma

Galijašević: SDS i PDP okrenuli leđa i Srpskoj i Srbiji

 • Izvor: SRNA
 • 03.11.2021. 16:26

Stručnjak za bezbjednost i borbu protiv terorizma Dževad Galijašević smatra da su opozicioni lideri iz Republike Srpske okrenuli leđa i Srpskoj i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću tako što su podlegli sugestijama zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Galijašević je u izjavi Srni podsjetio da je Vučić u Beogradu okupio lidere stranaka vlasti i opozicije i dao snažan doprinos da se ne dijele u Republici Srpskoj o najvažnijim nacionalnim pitanjima.

- To je funkcionisalo samo jednu sjednicu. Zato ovo što je uradila takozvana opozicija - SDS i PDP - nije šamar srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, jer on zna da oni njega ne vole. I Mirku Šaroviću i Mladenu Ivaniću je bliži Bakir Izetbegović. Oni sa njim dijele poziciju u 50 državnih agencija i Visoki sudski tužilački savjet - smatra Galijašević.

On je rekao da se ispostavilo da Srbija, koja je u određenom usponu kao regionalna sila i na ekonomskom i na političkom planu želi da odbrani Kosovo od velikih sila i da pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori, ne može kontrolisati neke Srbe u Republici Srpskoj jer ih kontroliše Eskobar.

Galijašević je ocijenio da je to je "veliki i težak udarac Srbiji ispod koljena".

- Dodik je ponudio slamku spasa u ideji zajedničke države. Da li oni u Sarajevu razumiju da ova američka i britanska kvazi-diplomatija jeste ratna diplomatija iz devedesetih - zaključio je Galijašević.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

  'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?