ATV

Miloš Bukejlović

Predložena mogućnost elektronskog plaćanja prekršaja na licu mjesta

  • Izvor: SRNA
  • 07.06.2023. 22:58

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske propisuje se mogućnost da se novčana kazna plati elektronski na licu mjesta, uz korištenje "POS" terminala, rekao je ministar pravde Srpske Miloš Bukejlović obrazlažući ovaj akt u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Bukejlović je rekao da to olakšava i unapređuje naplatu izrečene novčane kazne.

- Predvidjeli smo da ovaj način plaćanja može biti primijenjen i za lica koja imaju prebivalište u Republici Srpskoj, odnosno BiH, a žele da plate novčanu kaznu na licu mjesta elektronskim putem - pojasnio je Bukejlović ova nacrt zakona koji su poslanici razmotrili.

Bukejlović je rekao da je predloženim nacrtom propisana i mogućnost zadržavanja lišenjem slobode lica koje odbije da testiranje na drogu.

- Prema podacima koje smo dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova, u samo protekle dvije godine više od 1.800 vozača je odbilo da se podvrgne navedenom testiranju - rekao je Bukejlović.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić zaključio je današnje zasjedanje i nastavak sjednice najavio za sutra u 10.00 časova, kada bi trebalo da bude razmatran konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prošlu godinu.

Pratite nas i putem Vibera