Predsjednik Narodne skupštine

Stevandić: Nehumano postupanje u britanskom zatvoru ugrožava zdravlje Karadžiću

 • Izvor: SRNA
 • 14.06.2024. 20:01

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da nehumano postupanje prema prvom predsjedniku Srpske Radovanu Karadžiću u britanskom zatvoru zbog kojeg je u kritičnoj situaciji predstavlja smišljenu akciju sa namjerom ugožavanja njegovog zdravlja.

- Riječ je o smišljenoj akciji da se njegovo zdravlje ugrozi i da bude što manje živ, kao što su radili Slobodanu Miloševiću, razlike nema. Isti su i kreatori i izvršioci - rekao je Stevandić, koji u Beogradu prisustvuje komemorativnoj akademiji povodom 25 godina od bitke na Košarama u NATO agresiji na SR Jugoslaviju.

Život prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koji se nalazi u britanskom zatvoru, svakodnevno je ugrožen jer je u posljednjih šest dana nekoliko puta gubio svijest, pri čemu je došlo do povrede glave, kuka, rebara i oba ramena, rekla je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević.

Zatvor na britanskom ostrvu Vajt u kojem Karadžić izdržava kaznu doživotne robije ima reputaciju jedne od najgorih zatvorskih ustanova u Velikoj Britaniji i ne ispunjava brojne uslove koji su predviđeni standardima u većini evropskih država. 

Pratite nas i putem Vibera

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

 • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

  Serija: Ko te šiša (12+)

 • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.