Senator Republike Srpske

Vulin: Srbi treba da budu jedinstven politički narod gdje god da žive

 • 27.02.2024. 10:38

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da Srbi treba da budu jedinstven politički narod gdje god da žive.

Vulin je pojasnio da mu je inspiracija za "srpski svijet" bila ujedinjenje dvije Njemačke, te da Srbija i Republika Srpska samo treba da uče od Zapada.

"Sve što je dobro za Nijemce, dobro je i za Srbe", rekao je Vulin, nekadašnji direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije /BIA/ i osnivač Pokreta socijalista.

Govoreći o ideji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da formira pokret za narod i državu, Vulin je naveo da je sasvim siguran sa će svi kojima je Srbija na srcu ući u taj pokret i svi Srbi, gdje god da žive.

"Mislim da je to konačno ideja ujedinjenja. Treba da budemo jedinstven politički narod. Svi uspješni narodi su jedinstveni politički narodi, bez obzira gdje žive", istakao je Vulin za TV Pink i dodao da će njegov Pokret socijalista biti integralni dio pokreta koji će predvoditi Vučić.

On je naveo da stranci mrze Srbe koji kažu da je ujedinjenje Srba počelo i da se ne može zaustaviti, koji neće da prihvate okupaciju.

Govoreći o izjavi hrvatskih zvaničnika kako Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, Vulin je rekao da Hrvatska misli da je neka regionalna sila, da je zadužena za Balkan i da je nekome šef, iako je Srbija uspješnija od nje. 

Pratite nas i putem Vibera

 • 07:00 Еmisija: ATV jutro

  Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

 • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 10:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:15 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

  ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.