Ručak ruskih careva: Meko pečena junetina

  • 17.08.2016. 11:41

Ovo fantastično jelo često je bilo na trpezi ruskih vladara, a kada ga probate shvatićete zašto je tako posebno.

Sastojci

- 1 kg junećeg mesa (najbolje ramstek),
- 200 g svinjske masti,
- 3 šolje vode,
- 5 zrna crnog bibera,
- so po ukusu,
- 1 čen bijelog luka,
- 2 lista lovora,
- 1 kašičica cimeta,
- 1 kašika sirćeta,
- 1 kašika šećera.

Za tijesto:

- 1 šolja vode,
- 2 šolje brašna.

Priprema

1. Stavite šećer, so, sirće, crni biber, cimet, lovor i luk u vodu u koju ćete staviti i komad junetine premazan svinjskom mašću. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi 2-3 dana.

2. Izvadite junetinu iz marinade. Marinadu prokuvajte i ostavite da se ohladi.

3. Pomiješajte vodu i brašno da biste dobili meko tijesto i razvucite ga do veličine posude za pečenje. Meso stavite u posudu za pečenje, prelijte ga marinadom i pokrijte tijestom.

4. Stavite u rernu zagrijanu na 200°C i ostavite da se peče tri sata.