Zadobio povredu glave u prvoj minuti meča

Fudbaler Bordoa u indukovanoj komi

  • Izvor: Avaz
  • 25.02.2024. 08:46

Napadač Bordoa Albert Еlis navodno je stavljen u medicinski indukovanu komu nakon što je pretrpio ozbiljnu povredu glave u utakmici francuske Lige 2 protiv Gengama ove subote.

Već u prvoj minuti utakmice, reprezentativac Hondurasa sudario se u skoku sa odbrambenim igračem protivničkog tima Donatienom Gomisom. Еlisu je tokom osam minuta ukazivana pomoć na terenu prije nego je iznijet na nosilima.

Bio svjestan na terenu

Prema izvještajima francuskih medija, 28-godišnjak je bio svjestan na terenu, ali je stavljen u indukovanu komu prije nego što je prevezen u bolnicu Pelegrin.

Nakon utakmice, koju je njegova ekipa dobila sa 1:0, trener Bordoa Albert Riera rekao je da ne može da da nikakve informacije o stanju Еlisa.

- Razgovarali smo sa ljekarom i ne možemo reći ništa. On je u bolnici i nema ništa što možemo reći. Pobjeda je za njega.

L'Еipe je dodao da je golman Karl-Johan Johanson bio jedini igrač Bordoaa koji je razgovarao s novinarima nakon utakmice.

"Zaista je teško"

- Ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam doživio ovo. Zaista je teško. Osjećao sam se kao da ću plakati. U poluvremenu su nam rekli da je budan, ali trenutno ne znamo ništa. Vid‌jećemo sutra.

Inače, Еlis je briljirao u MLS-u u Hjouston Dinamu tokom četiri sezone, prešao je u portugalsku Boavistu 2020. godine. Od tada je igrao za Bordo u Ligi 1 i Ligi 2.

Jokićeva noć za rekorde

Jokićeva noć za rekorde

Napadač je takođe bio ključni igrač za Honduras od svog debija 2014. Еlis je skupio 64 nastupa i postigao 13 golova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: