Uoči utakmice baraža

Skandalozni plakati u Zenici: Milošević i Zeljković nepoželjni

  • Izvor: Kliks
  • 20.03.2024. 14:16

Uoči utakmice baraža za ЕURO između BiH i Ukrajine, na nekoliko lokacija u Zenici osvanuli su plakati protiv zvaničnika FS BiH.

Na zalijepljenim plakatima nalaze se slike čelnih ljudi FS BiH, a preko njihovih likova velikim crvenim slovima ispisana je riječ: "Nepoželjni".

Kako prenosi "Kliks", plakati se nalaze na različitim lokacijama širom Zenice, a upravo će se u ovom gradu u četvrtak igrati utakmica koja će odrediti finalistu baraža za Еvropsko prvenstvo.

Prvi na listi "nepoželjnih" je predsjednik FS BiH Vico Zeljković, ali na plakatu se nalaze i slike selektora Sava Miloševića, zatim direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića te članova Izvršnog odbora FS BiH.

Plakati su, očigledno iz protesta i navijačkih nezadovoljstva, osvanuli samo dan prije polufinalne utakmice baraža za Еvropsko prvenstvo 2024. godine.

Sve ovo sugeriše da će zenički stadion, koji je za ovu utakmicu odavno rasprodat, biti poprište i obračuna dijela navijača BiH sa čelnicima Saveza.

U drugom polufinalu "Staze B" nalaze se Izrael i Island. Domaćin finala 26. marta biće pobjednik duela između BiH i Ukrajine.

Pratite nas i putem Vibera