Zbog povrede kuka

Šta za Đokovića znači povlačenje Sinera sa Mastersa u Rimu

  • Izvor: Telegraf
  • 04.05.2024. 15:53

Janik Siner neće učestvovati na Mastersu u Rimu, pošto se zbog povrede kuka povukao sa turnira u rodnoj zemlji. Ta vijest je šokirala teniske fanove, ali i razočarala mnoge, koji su se nadali potencijalnom duelu dva najbolja igrača svijeta.

U pitanju je povreda kuka, zbog koje se povukao i iz četvrtfinala turnira u Madridu, a u glavnom gradu svoje države neće nastupati uprkos tome što su organizatori željeli da pomjere njegov meč na što kasniji termin.

Siner će tako izgubiti 90 bodova, koliko je branio iz prošle sezone, kada ga je u osmini finala porazio Argentinac Fransisko Serundolo.

To znači da će Novak Đoković u slučaju da odbrani četvrtfinale odbraniti 180 i osvojiti dodatnih 20 bodova i tako uvećati razliku u odnosu na Italijana. Naravno, ako bi "gurao" i u naredne runde i osvojio pehar mogao bi da poveća plus i na 2080 bodova!

Čak i da se dogodi šok i da Nole završi takmičenje u drugoj rundi, Siner bi se samo približio za 65 bodova srpskom asu i imao bi i dalje 1065 manje na poziciji broj dva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: