Premijer liga BiH

Borac na domaćem terenu savladao Zvijezdu 09

  • 28.07.2019. 07:43

Fudbaleri banjalučkog Borca, sinoć su pred oko pet hiljada gledalaca na Gradskom stadionu u Banjaluci,  savladali su Zvijezdu 09, rezultatom 1:0, u drugom kolu Premijer lige BiH, 1:0.

Gol odluke postigao je Stojan Vranješ koji je u 24.minutu, iskoristio centaršut Ivana Crnova iz kornera i lošu reakciju golmana Zvijezde 09 Strahinje Manojlovića.

Do kraja utakmice, i jedni, i drugi imali su svoje prilike, ali se rezultat nije mijenjao, pa je "crveno plava" četa trenera Branislava Krunića upisala prvu premijerligašku pobjedu ove sezone, a nakon dvije odigrane utakmice, Borac na svom kontu, ima četiri osvojena boda.

"Teška utakmica, znali smo da će biti teška, s obzirom da smo favoriti i da moramo pobijediti i to se vidjelo od početka utakmice. Krenuli smo agresivno od početka, izašli visoko, protivnik kad je izašao u utakmicu bez pravog napadača sve vam je jasno. Stavili su u napad veznog igrača i tu su nam pravili probleme, naša zadnja linija je nije smjela izlaziti na njega i pravili su nam probleme i na rezultatu 0:0 napravili su kontre koje nisu iskoristili. Do kraja prvog dijela postigli smo pogodak i bila je nervozna utakmica. U drugom dijelu u potpunosti smo kontrolisali, protivnik igrao na kontre, čekao, ali mi nismo žurili, strpljivo smo čekali i odbranili ovaj rezultat. Mogli smo postići koji pogodak, ali nismo. U svakom slučaju zadovoljan sam pobjedom, tri boda se pišu, idemo dalje", poručio je nakon utakmice trener fudbalera Borca, Branislav Krunić

Fudbaleri Zvijezde 09 upisali su i drugi poraz ove sezone, a Boris Savić, trener ekipe iz Etno sela Stanišići bio je nezadovoljan zbog konačnog ishoda na banjalučkom Gradskom stadionu.

"Odlučilo je više detalja, odnosno naše promašene šanse. Gol smo primili naivno. Stvorili smo sedam-osam sjajnih šansi, prvo kolo smo imali pet-šest šansi, nismo iskoristili i smatram da nismo zaslužili da izgubimo. Da li smo se zamjerili sreći? Nadam se da će nam se vratiti. Ono što me raduje je igra, mi smo ekipa koja hoće da se nadigrava i nadam se da će biti bolje," izjavio je Savić.

U narednoj rundi, fudbaleri Borca idu na noge ekipi Tuzla Sitija, dok Zvijezda 09 dočekuje Mladost.

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina