Osmina finala Kupa BiH

Borac u Kaknju, u Krupu stiže Sarajevo

  • 20.10.2020. 12:43

Trener Borca Vlado Jagodić siguran je da njegovi puleni ne mogu ponoviti lošu igru koju su publici prezentovali u Bijeljini. Ono što je dobro jesto što priliku za popravni imamo odmah, rekao je Jagodić i najavio tešku utakmicu u Kaknju kod Rudara u okviru osmine finala Kupa BiH. Banjalučani tamo putuju bez kapitena Stojana Vranješa kojeg muči koljeno te iskusnog Ivana Crnova, jer je i on prijavio povredu.

- Rudar je tvrda ekipa, poznajem ih jer sam vodio Jedinstvo u Prvoj ligi FBiH. Imaju sedam fudbalera koji su igrali Premijer ligu. Prošle sezone su u Kupu namučili Sarajevo i ispali su tek poslije penala. U Kaknju ćemo odigrati dvije utakmici u četiri dana, jer u nedjelju gostujemo Mladosti. Siguran sam da ne možemo ponoviti igru iz posljednjeg meča, optimista sam i vjerujem da će svaka sljedeća utakmica biti bolja. Rudar želi naš skalp jer je Borac ime koje svakom rivalu daje veliki motiv. Spremni smo i očekujem prolaz - rekao je Jagodić.

Utakmica se igra sutra od 15 časova. U isto vrijeme Krupa dočekuje Sarajevo. Ovi timovi otvorili su takmičenje u novoj sezoni Premijer lige, tada su slavili izabranici Vinka Marinovića.

- Imamo pravo da se nadamo. Sarajevo jeste favorit, ali mi igramo na našem terenu. Jedna je utakmica i sve je moguće - rekao je Marko Golubović, prvotimac Krupe.

Srpski drugoligaš Velež iz Nevesinje dočekuje Klis, Rudar u Prijedoru igra protiv Zvijezde 09, Radnik nakon trijumfa protiv Borca gostuje ekipi Tuzla siti, dok Slavija ide na noge Zrijskom. Još se sastaju Željezničar i Gražde, a Široki Brijeg je zatražio odgodu utakmice protiv Veleža, jer je nekoliko članova tog tim pozitivno na korona virus.

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.