ABA liga

Zvezda savladala Igokeu u Beogradu

  • 11.05.2021. 15:49

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Igokee rezultatom 76:53 u odlučujućem meču polufinala plej-ofa ABA lige.

IV četvrtina

Pobjedom protiv Igokee 76:53 košarkaši Crvene zvezde izborili su plasman u finale plej-ofa regionalne ABA lige. 

Iako su u posljednju dionicu ušli sa samo šest poena zaostatka, Aleksandrovčani su dozvolili "crveno-bijelima" da se odvoje odmah na startu posljednjeg kvartala. Ključna je bila serija Dejana Davidovca koji je sa 22 poena, osam skokova i tri asistencije odigrao najbolju utakmicu ove sezone. Do kraja je prednost domaćih samo rasla, pa se pitanje pobjednika nije postavljalo nijednog trenutka.

Igokea je danas samo na mahove pokazala kvalitetnu igru, utisak je ostala i bez energije, što nije bilo dovoljno protiv ekipe sa Malog Kalemegdana. Međutim, nemaju za čim da žale, jer su odigrali možda i najbolju sezonu od kada su dio ABA lige. Najbolji u timu Dragana Bajića bio je Entoni Klemons sa 15 postignutih poena, dok je Karmajkl postigao 12. 

III četvrtina

Crvena zvezda ima šest poena prednosti nakon treće četvrtine protiv Igokee, 57:51. 

Aleksandrovčani su uspjeli da se vrate u meč, i prema svemu sudeći očekuje nas neizvjesna posljednja dionica. Igosi su spustili ekipu Dejana Radonjića u trećem periodu na samo 9 poena. U jednom trenutku bili su i na minus četiri.

Entoni Klemons sa 15 i Džeki Karmajkl sa 12 poena predvode Igokeu, dok je kod Zvezde najefikasniji Davidovac sa 14.

II četvrtina

Prvo poluvrijeme majstorice između Crvene zvezde i Igokee otišlo je na stranu "crveno-bijelih" koji vode 48:35, poslije 20 minuta košarke. 

Igokea najvećim dijelom prvog dijela igre  nije uspijevala da uhvati šuterski ritam, dozvoljavali su previše ofanzivnih skokova timu Dejana Radonjića, pa je minus rastao iz minuta u minut. U završnici druge četvrtine ukazao se Entoni Klemons sa osam uzastopnih poena, pa su u jednom trenutku Igosi prišli na minus devet. Ipak, Zvezda je vrlo brzo vratila dvocifrenu prednost.

Domaći imaju mnogo više raspoloženih igrača. U drugoj četvrtini priključio se Dejan Davidovac, koji je trenutno na 12 poena. Noko i dalje ima 11. Volden i Lojd su trenutno na po sedam poena. Za razliku od prve utakmice, Zvezda od starta igra vrhunsku odbranu. 

Kod Igokee Klemons ima 12 poena, Karmajkl je na osam, dok Jovanović ima četiri.

I četvrtina

Košarkaši Igokee gube 24:12 nakon prve četvrtine odlučujuće utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde. 

I jedni i drugi oprezno su ušli u meč, ali je Zvezda u drugom dijelu prvog perioda ušla u ritam. Najveća prednost domaćih iznosila je upravo trenutnih 12 poena razlike. Igokea i dalje čeka na doprinos Edina Atića i Entonija Klemonsa. Najraspoloženiji je Džeki Karmajkl sa šest ubačenih poena. 

Aleksandrovčane za sada ne služi šut sa distance, jedinu trojku ubacio je Stiven Grej. Uz to, nisu iskoristili i nekoliko zicera pod košem i evidentno je da se muče u napadu.

Na drugoj strani Zvezda je pronašla unutrašnju igru, Lendri Noko već je postigao 11 poena. Volden i Lojd su na pet.

 

Nakon dva meča, oba tima ostvarila su po jednu pobjedu, pa će majstorica odlučiti o tome ko će na megdan Budućnosti u finalu. Iako su "crveno-bijeli" favoriti da na svom terenu dođu do ključne pobjede, iz tabora Aleksandrovčana su između druge i treće utakmice stizale optimistične poruke, bazirane na odličnoj košarci koju igraju od početka sezone. U četiri duela sa Zvezdom, ostvarili su dvije uvjerljive pobjede u Laktašima, dok su u dvorani Aleksandar Nikolić bili u igri u do samog kraja. 

"Idemo da pružimo što jači otpor, sigurno favorizovanom protivniku, s namjerom da dobijemo taj meč i da ispišemo novu stranicu i da se plasiramo u finale plej-ofa ABA lige. Mislim kao trener imam dobre osnove nakon svih ovih odigranih utakmica, pogotovo sa Crvenom zvezdom, da imam za pravo da tako razmišljam. Moram da vjerujem u ono što radim i da vjerujem u momke sa kojima radim. Stvarno se radi o grupi jako poštenih i inteligentnih momaka. Mi veliki broj informacija pripremimo za utakmicu i oni to na najbolji mogući način odrade na parketu. Ja kao trener nemam pritiska, nastojao sam da prenesem to na svoje igrače i da bez pritiska, rasterećeni, došli smo u Beograd  da pokušamo igrati što bolju košarku kako u defanzivnom, tako i u ofanzivnom dijelu. Sav respekt za Crvenu zvezdu, znam da neće biti lako, poštujući i cijeneći mog prijatelja Radonjića i njegov tim, pogotovo što je taj tim obezbijedio 1. mjesto kroz ligaški dio takmičenja, igraju na domaćem parketu uz sav kvalitet koji posjeduju, neće nam biti lako. Ponavljam idemo sa puno samopouzdanja, idemo da pokušamo pobijediti i da se plasiramo u finale”, izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Dobra odbrana iz koje su stizali do lakih poena u napadu u utakmici broj dva, biće recept za uspjeh i u ovom duelu. Edin Atić i Entoni Klemons bili su najraspoloženiji u tom meču, a uz Džekija Karmajkla, koji je nedavno produžio ugovor na još dvije sezone, dosta toga zavisiće u igri Aleksandrovčana i danas. Najveća opasnost u timu Dejana Radonjića prijeti od Džordana Lojda, koji će biti motivisan da popravi nešto lošiji utisak iz prethodnog duela, dok je Kori Volden igrač u kojem ima najveću podršku.

Utakmica Crvene zvezde i Igokee možete pratiti na programu ATV-a.