NBA

Dončić se poigrao s Warriorsima, sudije izbacile Marjanovića zbog grubog faula

  • 28.04.2021. 08:25

Košarkaši Dallas Mavericksa poigrali su se u San Franciscu s ekipom Golden State Warriorsa pobijedivši ih rezultatom 133:103, a još jednu fenomenalnu partiju pružio je Slovenac Luka Dončić.

Mavericksi su već u prvoj četvrtini gotovo riješili pitanje pobjednika, a podatak da su Warriorsi do poluvremena postigli svega 29 poena govori koliko su očajni domaćini bili u napadu. I u nastavku meča gosti su dominirali, a Warriorsi su se tek u finišu donekle spasili katastrofe.

Dončić je bio nezaustavljiv za domaću odbranu pa je postigao čak 39 poena, a tome je dodao i osam asistencija i šest skokova. Pomoć je imao u brojnim saigračima pa su tako Finney-Smith, Hardaway i Melli postigli po 13 poena. Kod Warriorsa najbolji je bio Curry s 27 poena, a Mulder je postigao jedan poen manje.

Utakmicu je obilježilo i isključenje Bobana Marjanovića. Naime, srpski košarkaš je isključen zbog težeg prekršaja na 2:39 do kraja utakmica, kada je u pokušaju da blokira protivnika dugačkim i snažnim rukama uspio da ga zakači i po glavi.

Dallas je na šestom mjestu Zapadne konferencije s 34 pobjede i 27 poraza, dok je Golden State na 10. poziciji s omjerom 31-31.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program