Đani Infantino

FIFA sprema velike promjene od 2022. godine

  • 31.10.2018. 15:49

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino izjavio je kako misli da je proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, umjesto 32 koliko ih sada učestvuje, "izvodljivo" od 2022. i SP-a u Kataru te da će se o tome izjasniti početkom 2019.

"Odlučili smo povećati broj učesnika Svjetskog prvenstva s 32 na 48", rekao je Infantino na godišnjem kongresu Azijske fudbalske konfederacije u Kuala Lumpuru.

"To bi stupilo na snagu 2026. (u SAD, Kanadi i Meksiku). Hoće li se to dogoditi 2022.? Poznajete me. To je moguće. Zašto ne?", rekao je Infantino, koji bi mogao ponovno biti izabran za predsjednika FIFA-e u junu 2019.

"To je izvodljivo. Razgovaramo s našim prijateljima iz Katara. Razgovaramo s dosta drugih prijatelja iz regije. Nadamo se da ćemo to moći ostvariti", dodao je predsjednik FIFA-e.

Dodati 16 reprezentacija organizaciji Svjetskog prvenstva moglo bi vrlo zakomplikovati posao domaćinu Kataru.

Katar "još razmatra je li to moguće izvesti", izjavio je za "France Presse" Hasan el-Tavadi (Hassan al-Thawadi), koji vodi organizaciju SP 2022.

"Ali to će biti odlučeno prije kvalifikacija. Negdje u prvom tromjesečju iduće godine", rekao je El-Tavadi.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.