"Marka"

FK Barselona će izgubiti stotinu miliona evra zbog krize

  • 30.03.2020. 12:18

Fudbalski klub Barselona izgubiće najmanje stotinu miliona evra zbog krize usljed pandemije virusa korona u svijetu, javio je španski sportski list "Marka".

Prema pisanju lista, pomenuta suma je oko deset odsto budžeta kluba za sezonu 2019/20.

U izvještaju se navodi da je klub od igrača zatražio da se njihove plate do juna umanje za 70 odsto, čime bi se uštedjelo oko 106 miliona evra.

Upravni odbor kluba trenutno radi na pokretanju mjera privremenog zapošljavanja (ERTE), kojima će se suspendovati ugovori o radu sa igračima.

Pomenuti sistem biće uspostavljen u sljedećih nekoliko dana i pomoći će klubu da nadoknadi sve finansijske gubitke, prenio je "Sputnjik".

Broj slučajeva zaraze virusom korona u Španiji je dostigao 80.110, od ukupno 724.436 slučajeva u svijetu.

Španija je druga najugroženija zemlja u Evropi usljed širenja virusa korona i četvrta najugroženija zemlja u svijetu.

U Španiji je usljed pandemije do sada preminulo 6.803 ljudi. 

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.