ABA liga

Igokea poražena u Beogradu

  • 03.05.2021. 20:30

Košarkaši Igokee poraženi su u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige. Crvena zvezda slavila je u Beogradu 76:61.

Domaći tim prelomio je meč sredinom poslednje četvrtine, u kojoj Igokea nije uspijevala da dođe do koša. Postigli su svega šest poena. Do tada, gledali smo veoma zanimljivi i izjednačenu utakmicu.

Najefinaksniji u pobjendičkom timu bio Džordan Lojd sa 21 poenom.

Kod Igokee Edin Atić bio je jedini dvocifreni. Postigao je 15 poena.

Naredni meč igra se 7. maja u Laktašima. U finale će tim koji prvi dođe do dvije pobjede.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme je jako dobro izgledalo. Ušli smo čvrsto, dobro je to izgledalo u odbrani i u napadu. Otjerali smo Zvezdu od koša. Vodili smo na poluvremenu, ali mislim da je opet bio pad koncentracije, gubili smo igrače, čak iz toga primili dvije trojke. Ono što me brine je drugo poluvrijeme. Izgubili smo taj neki kontinuitet napada i ostali bez čvrstine u odbrani. Rekao sam momcima da se utakmica ne igra 30 već 40 minuta. Moramo dobro da analiziramo ovaj meč i spremimo se za petak", izjavio je trener Igokee Dragan Bajić nakon meča.

Dejan Radonjić, strateg Crvene zvezde bio je zadovoljan nakon pobjede.

"Igokea je bila odlična. U prvom poluvremenu je u oba pravca bila dobra i precizna. Iskakali su bolje od nas, šutirali odlično. Mi smo taj dio utakmice odigrali ne na način na koji bi trebalo protiv ekipe kakva je Igokea, koja dobro zna da igra. Drugačije je to bilo u drugom dijelu. Broj koševa govori da je odbrana bila dobra, ali ono što je bilo bitno da smo gradili rezultat cijelo vrijeme i išli korak po korak i došli do pozicije da možemo da kontrolišemo rezultat u zadnjoj četvrtini. To nam je na kraju donijelo vođstvo od 1:0. Ali, tek je početak. Očekujem tešku drugu utakmicu. Igokea je u svim utakmicama protiv nas pokazala da je izuzetno dobra i da pozicija na kojoj se nalazi i rezultat koji su napravili da nije slučajan", izjavio je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Loše je Igokea ušla u poslednjih deset minuta. Dozvolila Zvezdi da postigne neke lake poene i sredinom poslednje dionice ode na najvećih plus osam. Uslijedio je nesportski faul Simonovića, a Jošilo je pogodio oba bacanja.

Na četriri minuta do kraja Crvena zvezda otišla je prvi put na dvocifrenu prednost 72:60. Sa druge strane Igokea nije imala rješenja u napadu, a i veoma brzo je ispunila bonus. Zvezdini igrači su to "kažnjavali" sa linije penala. Do kraja je tim Dejana Radonjića samo povećao razliku i došao do vođstva o 1:0 u polufinalnoj seriji.

Treća četvrtina:

Nakon pola sata igre Zvezd ima minimalnu prednost 56:55.

Na startu drugog poluvremena nekoliko promašaja na obe strane. Prve poene u trećoj četvrtini postiže Volden, pa Atić pogađa za 41:44. Zvezda je promašila četiri trojke u prva tri minuta treće četvrtine. Problem za Igokeu su četiri lične greške Ilića već sredinom treće dionice.

Edin Atić i dalje najefikasniji kod Igokee sa 14 poena. Jovanović je ubacio devet uz pet skokova. Kod Zvezde Branko Lazić postigao je deset poena.

Očekuje nas oslučujućih deset minuta.

Druga četvrtina:

Veoma zanimljiva prva utakmica polufinala između Crvene zvezde i Igokee. Na poluvremenu  Igokea ima prednost 42:39.

Konstanto je egal, nijedna ekipa ne uspijeva da se odlijepi. Najveća prednost koju je jedna ekipa imala je šest poena.

Igokea serijom 9:0 dolazi do vođstva 39:33, na minut do kraja. Zvezda uzvraća serijom 6:0, a Karmajkl zakucavanjem stavlja tačku na prvo poluvrijeme.

Igokea ima 15 asistencija naspram šest Zvezde. Igosi su pogodili i sedam trojki iz 16 pokušaja.

Najefikasniji kod Igokee je Edin Atić sa devet poena, koliko je Lojd ubacio za Zvezdu.

Prva četvrtina:

Nakon uvodnih deset minuta igre Crvena zvezda-Igoke 20:20. 

Tvrd početak meča, uz nekoliko izgubljenih lopti na obe strane. Zvezda je tokom većeg dijela prve četvrtine imala blagu prednost, ali Jovanović košem u poslednjim sekundama izjednačio. Statistički gledano Igokea ima više asistencija i ukradenih lopti.

Kod Zvezda Volden je postigao šest poena, koliko i Atić na drugoj strani.

Pred početak meča treneru Igokee Draganu Bajiću uručeno je priznanje za najboljeg trenera ABA lige.

U regularnom dijelu sezone Igokea je deklasirala crveno-bijele na domaćem parketu, dok je u Beogradu Zvezda slavila 69:66.