FIBA Liga šampiona

Velika pobjeda ekipe Dragana Bajića: Igokea savladala Hapoel

  • 22.12.2020. 20:13

Košarkaši Igokee savladali su Hapoel Jerusalim u okviru FIBA Lige šampiona rezultatom 75-73.

Gosti su imali prednost na početku utakmice od 3:0, a onda su izabranici trenera Dragana Bajića serijom 11:0 prešli u vođstvo. Odlično je u tim trenucima Igokea kontrolisala skok i onemogućila igru gostujućeg tima u oba reketa, a košarkaše Hapeola u tim trenucima nije služio ni šut pa je sa osam koševa viška (20:12) domaći tim otišao na prvi odmor.

Ipak, uz liderstvo Braimoa, Hapoel je do kraja poluvremena uspio da se vrati u meč dođe i do vođstva rezultatom 35:38, ali je mini-serija 5:0 ipak omogućila Igokei da na 15-minutni odmor ode pri kakvom-takvom plusu.

Treću četvrtinu Hapoel je počeo novim vezanim poenima Braimoa za 40:43, ali je Igokea u narednih 7-8 minuta rivalu dozvolila da postigne samo 5 poena.

Držala je Igokea prednost tokom odlučujuće dionice, što je, u duelu sa veoma kvalitetnim rivalom, bilo psihološki ključno, a pet poena je 3-4 minuta prije kraja postigao Marko Jošilo za 71:65.

Napravio je potom nesportski prekršaj, Hapoel je prišao na minus dva, da bi 35 sekundi prije kraja Taj Voler poentirao sa zvukom sirene za 73:69.

Na drugoj strani, Malkolm Hil nije pogodio dva bacanja, ali je to poenima nakon ofanzivnog skoka ispravio Tašon Tomas, da bi potom, kod rezultata 74:73, Taj Voler pogodio samo jedno slobodno bacanje, drugo je promašio, ali je loptu u napadu uhvatio Jošilo i to je bio kraj meča.

Jošilo bio najefikasniji u ekipi Igokee sa 17 poena, Edin Atić je postigao 15, a Entoni Klemons 13 poena.

Kod Hapoela, Sulejman Braimo se na kraju zaustavio na 29, dok je Braun dodao 15.

Druga utakmica dva rivala igra se u četvrtak od 20 časova, takođe u Laktašima, a tada će Hapoel biti "formalni" domaćin.

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.