Mbape o Nejmaru

On je veća zvijezda od mene

  • 19.08.2018. 16:00

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Gengan sa 3:1 kao gosti u drugom kolu tamošnjeg šampionata. Junak ekipe sa stadiona "Park prinčeva" bio je mladi napadač Kilijan Mbape.

On je na teren ušao na početku drugog poluvremena i postigao je dva gola, kojima je donio preokret i pobjedu aktuelnom prvaku Francuske.

Mbape je imao riječi hvale za saigrača Brazilca Nejmara koji je postigao prvi pogodak, i asistirao za treći reprezentativcu "galskih pijetlova", piše Blic.

"Nejmar je veća zvijezda od mene, to je zaslužio svojim radom u Barseloni. Postigao je gol i asistirao mi je, hvala mu na tome. Pokušavam da dam sve što mogu za pobjedu", rekao je Mbape.

Izabranici Tomasa Tuhela nakon dva kola imaju maksimalan učinak, a ovaj 19-godišnjak ima velike planove u karijeri.

"Pobjedili smo i slavili, ali to je fudbal, sve teče dalje. Moja karijera je tek počela, imam visoke ciljeve sa Pari Sen Žermenom i reprezentacijom Francuske, ali i na individualnom planu. Nema vremena za stajanje", poručio je talentovani fudbaler.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.