Jovanović poslije uspjeha u Bugarskoj: Svaka utakmica u grupi biće veoma teška

  • 26.09.2020. 19:55

Uprkos svim problemima Igokea je preskočila obje prepreke na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona gdje će igrati prvi put u klupskoj istoriji. 

Iz drugog pokušaja Aleksandrovčani su se dokopali najelitnijeg FIBI-nog takmičenja koje će ove sezone biti najkvalitetnije od osnivanja. Misija Botevgrad je uspješno završena. 

Kluž je bio jače ime na papiru, ali se Sporting pokazao kao dostojan protinik. Dominacija u ofanzivnom skoku, serija Nikole Jovanovića, te promašena slobodna bacanja Sportingovih Amerikanaca prelomni su elementi utakmice u kojoj je ulog vezao ruke igračima. Nije bilo lijepo, ali jeste uspješno, a na ovakav meč bili su spremni u Igokei poručio je Jovanović. 

- To je uspjeh cijelog tima. Svi smo radili za jedan cilj. Imali smo veliku želju da uđemo u grupnu fazu - rekao je momak koji je pokrenuo seriji Aleksandrovčana u posljednjoj četvrtini.

Igokea je smještena u grupu G, jednu od najjačih u takmičenju, gdje su Hapoel Jerusalim, Limož i Turk Telekom. Ova faza takmičenja počinje 13. oktobra. 

- Biće teško, igraćemo u isto vrijeme ABA ligu i Ligu šampiona. Dobili smo sjajne protivnike. Biće teških putovanja, ali sam siguran da ćemo se prilagoditi - rekao je Jovanović.

Tim će sigurno biti još spremiji za te susrete. Očekuje se zvanični debi Entonija Klemonsa koji je pobjede saigrača gledao iz Laktaša. Ilić i Voler će takođe tražiti bolju fizičku formu tako da bi kolektivno sve trebalo da bude kvalitetnije. Jovanović dodaje da će posebno iskustvo predstavljati putovanja sa svim mjerama koje su na snazi, imali su priliku da osjete kako to izgleda u Bugarskoj.

- Stvarno su mjere bile rigorozne. Maske nismo nosili samo kada smo igrali i dok smo jeli. Bilo je teško, a i nije, nekako smo se navikli na sve to - dodao je košarkaš Igokee.

Pored Igokee kroz kvalifikacije su prošli danski Baken Bersi, Kervanos sa Kipra i Cmoki iz Bjelorusije. Ove sezona u Ligi šampiona nastupaju timovi iz 18 zemalja. Igokea je jedini predstavnik regiona. Prije početka grupne faze, odigraće se završni turnir prethodne sezone, osam najboljih timova u Atini odlučiće o prvaku.