Policijska akademija

Kadet prvak Republike Srpske i BiH u džudou

  • 06.03.2019. 19:45

U dnevnu rutinu spada im i da uniformu zamijene kimonom. Kadeti banjalučke policijske akademije diče se vrsnim poznavanjem borilačkih vještina, a džudo je, kažu ona svojstvena njihovom pozivu. Na tatamiju provedu i po nekoliko sati dnevno. Odnedavno mogu da se pohvale da u svojim redovima po prvi put imaju prvaka Republike Srpske i BiH u džudou. Miloš Mandić za samo sedam dana objedinio je titule, a sa dva nova odličja treningu se vratio i njegov kolega sa klase Milan Bjelica. 

"I pored redovnih aktivnosti na policijskoj akademiji uspijem da stignem sve. Dolazim na treninge, radimo naporno i rad će se isplatiti", rekao je Mandić.

"Ja se ovim sportom bavim već deset godina. Ja volim ovaj sport i takođe volim i policijsku profesiju. Ne predstavlja mi veliki problem, sve stižem da uskladim i poprlično sam uspješan na svim poljima", kaže Bjelica.

A jedan od najzalužnijih za uspjeh na sportskom polju je inspektor za specijalističku obuku i majstor džudoa crni pojas četvrti dan, Mladen Vuković. Pod njegovim budnim okom kadeti se svakodnevno spremaju, kako za nove medalje tako i da jednog dana služe narodu.

"Ja smatram da oni, pored njihovih baznih obuka, da im džudo dođe kao jedan vid i relaksa i antistresa i da samo mogu da doprinesu boljim ocjenama u samoj školi, odnosno policijskoj akademiji", kaže Vuković. 

Uspjeh naših kadeta je utoliko veći jer se nalaze na veoma zahtjevnoj policijskoj obuci, kaže načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman. Vjeruje da će biti jednako uspješni policajci, kao što su danas džudisti. 

"Mi smo posebno zadovoljni kad u našim redovima imamo kadete koji pored vrlo zahtjevne osnovne policijske obuke na kojoj se nalaze nastavljaju da se bave sportskim aktivnostima i nižu uspjehe i rezultate. To je na ponos svima nama koji sa njima radimo, odnosno kolektivu Policijske akademije uprave za policijsku obuku, a rekao bih i Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer će oni za neka dva mjeseca obući policijsku uniformu i počeće sa obavljanjem svog pripravničkog staža", kaže Šikman. 

Osim što ih uskoro očekuje posao, Miloša i Milana sa početka priče očekuju i nova takmičenja. Balkanijada u Albaniji i Evropski kup u Sarajevu, odakle će se, vjeruju, vratiti sa novim medaljama. 

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)