Vimbldon 2018

Kevin Anderson prvi finalista londonskog gren slema

  • 13.07.2018. 20:56

Kevin Anderson iz Južne Afrike plasirao se u finale Vimbldona, jer je u maratonskom polufinalu pobijedio Amerikanca Džona Iznera 3:2 (7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24).

Izner i Anderson na terenu su proveli šest sati i 35 minuta! To je drugi najduži meč u istoriji Vimbldona, a treći u teniskoj istoriji!

U drugom polufinalu, koje treba da počne poslije ovog meča, sastaju se Novak Đoković i Rafael Nadal, koji su cijeli dan čekali da Anderson i Izner završe.

Anderson je drugi put u karijeri u gren slem finalu. Prethodno je 2017. godine poražen od Nadala u borbi za trofej na US openu.

Finale će se igrati u nedjelju.

Očekivalo se da će Anderson i Izner igrati dugo, ali njih dvojica su baš pretjerala. Obojicu je servis, koji im je inače najjače oružje, dobro služio, pa je za ovih šest i po sati viđeno samo šest brejkova - dva u trećem, tri u četvrtom i jedan u petom.

Na kraju, Južnoafirkanac je slavio, jer je imao više snage. Anderson je i u četvrtfinalu dobio maratonski meč, protiv Rodžera Federera, kada je napravio preokret - od 0:2 do 3:2.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program