Mladi banjalučki plivač Jovan Lekić mjerka "B" normu za odlazak u Tokio

  • 14.11.2020. 19:32

Svakim novim takmičenjem mladi banjalučki plivač Jovan Lekić dokazuje da je pred njim svijetla budućnost. Duga pauza i nedostatak pravog takmičarskog ritma nisu ga izbacili iz kolosijeka pa je bio spreman kada je stiglo zeleno svjetlo za povratak u bazene. Na nedavno održanom mitingu u Zagrebu doplivao je do najboljeg ovosezonskog vremena za juniore u Evropi na 1500 metara slobodno. To mu je, u isto vrijeme, donijelo i novi rekord BiH, a u narednoj godini cilj je B olimpijska norma za odlazak u Tokio.

"Jako sam zadovoljan s obzirom da sam snažno trenirao. Sve se isplatilo. Možda nisam očekivao baš ovako dobar rezultat, bio sam čak i iznenađen kada sam ga ostvario. S obzirom da nam je bazen zbog trenutne situacije u pojedinim trenucima bio i zatvoren, bilo je i teških momenata. Kada su nam dozvolili da treniramo kao inače, vratilo se sve na staro", rekao je Lekić. 

Zadovoljan Jovanovim izdanjima, ali i marljivim radom, je trener Goran Grahovac. Rezultati sa posljednjeg takmičenja, kaže, nisu slučajni. I pored osam sedmica pauze zbog trenutne situacije sa Kovidom 19 u 22. aprilu polako su ulazili u ritam i uspjeli da tempiraju formu za prvi veliki test. 

"Naš klub u svojim redovima ima i bivših olimpijaca, a Jovan je još jedan u nizu koji želi da ispuni normu za odlazak na veliku smotru. Naši planovi uvijek su usmjereni na najviši vrh. Jovanov rezultat je podstrek za dalji rad", poručio je Grahovac. 

A s obzirom na Jovanovu formu i kvalitet, u klubu ne treba da strahuju za dobre rezultate i u budućnosti. Pored B olimpijske norme naredne godine u fokusu će biti i plasman na Svjetsko prvenstvo, a medalje i rekordi iz Zagreba definitivno su dobar putokaz.  

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.