Turnir otvorio Nenad Stevandić

Na džudo turniru u Prnjavoru 380 takmičara iz sedam zemalja

  • 18.08.2018. 14:07

Na međunarodnom džudo turniru koji je danas počeo u Prnjavoru učestvuje 380 takmičara iz sedam zemalja.

Turnir je otvorio predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, a domaćin je Džudo klub "Soko - M" iz Prnjavora.

Stevandić je poručio da Prnjavor pokazuje svoje bogatstvo, besprijekorne ljude koji već osam godina okupljaju druge ljude iz velikog broja zemalja i promovišu najbolje vrijednosti zdravog tijela i duha.

"Možemo da im čestitamo i pomognemo da sljedeće godine bude još veći, grandiozniji turnir i da tradicija bude nastavljena", rekao je Stevandić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je Prnjavor postao poznat izvan granica Republike Srpske, između ostalog, i po ovom turniru.

"Veliki broj mladih ljudi koji su došli iz sedam zemalja govori o uspjehu organizatora, što zaslužuje pohvalu i podršku", istakao je Tomaš.

Predsjednik i trener Džudo kluba "Soko - M" Živko Milijaš rekao je da su učešće na turniru uzeli takmičari iz zemalja regiona, kao i iz Rumunije i Bugarske.

On je rekao da džudo sport u Republici Srpskoj i BiH napreduje krupnim koracima.

"Od jeseni će se, u saradnji sa Evropskom džudo federacijom, ovaj sport početi trenirati u osam škola u Republici Srpskoj, o čemu je postignut dogovor i sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske", najavio je Milijaš.

Turniru u Prnjavoru prethodio je džudo kamp na kojem je učestvovalo 250 takmičara iz šest zemalja.

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.