NBA liga

Nikola Jokić ponovo heroj Nagetsa

  • 09.08.2020. 08:15

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Jutu Džez u meču punom preokreta i odlične partije Nikole Jokića koji je zabilježio 30 poena i 11 skokova.

Nagetsi su slavili pobjedu poslije dva produžetka (134:132). Denver je ubjedljivo gubio, vratio se u život, dva puta ispuštao prednost, da bi na kraju stigao do zaslužene pobjede.

Juta je bolje ušla u meč i poslije prve četvrtine stekla 14 poena prednosti, koliko je razlika iznosila i na poluvremenu. Jokić je djelovao nezainteresovano na terenu, o čemu svjedoči da je za 24 minuta igre postigao svega četiri poena.

Sigurno je Majk Meloun u pauzi imao šta da kaže svojim igračima, koji su u nastavku zaigrali znatno angažovanije. Prednost Džeza se topila iz minuta u minut, da bi u samoj završnici Denver stigao i do prednosti od pet poena.

Jokić je počeo da pogađa, a odlično su ga pratili Majkl Porter i oporavljeni Džamal Marej.

Ipak, Juta je nekako stigla do produžetka.

Nagetsi su i u prvom produžetku imali prednost od šest poena, najviše zahvaljujući srpskom centru, ali je i Donovan Mičel imao šta da kaže.

Dva najbolja igrača na terenu, Jokić i Mičel, kao da su se međusobno takmičili ko će da postigne više poena, što je dovelo i do drugog produžetka - pogocima upravo Jokića.

Igrači obje ekipe polako su ostajali bez snage, a u takvoj situaciji bolje se snašao Denver, koji je odbio posljednji napad Jute i na kraju odnio zasluženu pobjedu.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok su ga odlično pratili Majkl Porter i Džamal Marej sa po 23 poena.

U timu Jute najbolji je bio Donovan Mičel sa 35 poena, Rudi Gober dodao je 22.

Denver se tako učvrstio na trećem mejstu na tabeli Zapada sa skorom od 46 pobeda i 24 poraza, dok je Juta peta na Zapadu sa 43 pobede i 27 poraza, prenio je RTS.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru