Infantino saopštio

Nova pravila u fudbalu - Igranje rukom prilikom postizanja gola više neće biti kažnjivo

  • 06.03.2021. 08:46

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) zadužen za promjenu fudbalskih pravila odlučio je da slučajno igranje rukom igrača u akciji prilikom postizanja gola više neće biti kažnjivo.

Poslije ove odluke, gol neće biti poništen kada igrač, prema odluci sudije, slučajno igra rukom u akciji prilikom postizanja gola ili ako rukom postigne gol. Ovo pravilo stupiće na snagu od 1. jula, ali je IFAB naveo da takmičenja imaju mogućnost da ih primjene i ranije.

Uredba je promijenjena poslije sve većeg nezadovoljstva igrača, trenera i navijača povodom prestrogog poništavanja golova, otkako je prije dvije godine uvedena.

"Poslije analize svega, postojao je osjećaj da je to možda pretjerano. To je bila percepcija javnosti i percepcija koju smo imali u IFAB. Zbog toga smo izmijenili ovu uredbu", rekao je predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

Gol će i dalje biti poništen kada fudbaler igra rukom, a sudija odluči da je postojala namjera.

IFAB je takođe naveo da razmatra mogućnost da pravilo o pet izmjena tokom utakmica ostane na snazi i na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program