Sprema se za US Open

Osvojio Toronto, pa odustao od Sinsinatija

  • 13.08.2018. 16:50

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal u nedjelju je osvojio trofej Rodžers kupa pobjedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom, a poslije meča je objavio da neće učestvovati na mastersu u Sinsinatiju, koji je već počeo duelima prvog kola.

Nadal je u Torontu došao do 80. trofeja na ATP turu, a 33. na mastersima. Ipak, svi turniri u avgustu su podređeni onom najvažnijem - US Openu, pa je tako i Španac procijenio da mu je pred put u Njujork potreban odmor. 

"Veoma mi je žao što moram da saopštim da neću igrati u Sinsinatiju ove godine. Ne postoji drugi razlog, osim što moram da vodim računa o svom tijelu, kako bih ostao zdrav kao što sam sada. Veoma sam zahvalan svom prijatelju Andreu Silvi, direktoru turnira u Sinsinatiju, koji je poslije razgovora sa mnom shvatio situaciju i imao razumijevanja. Ubjeđen sam da će turnir biti uspješan, a njemu i njegovom timu sam poželio sve najbolje. Takođe mi je veoma žao i sjajnih navijača koji su mi u Sinsiju uvijek davali veliku podršku. Siguran sam da ćemo se vidjeti sljedeće godine, kada već nismo zajedno ove. Hvala vam na podršci, kao i uvijek", saopštio je Nadal na društvenim mrežama. 

Masters serije 1.000 u Sinsinatiju se igra za nagradni fond od 6.335.970 dolara, prvi nosilac je do povlačenja bio Nadal, dok titulu brani Bugarin Grigor Dimitrov.

Španac je u Sinsinatiju slavio 2013. godine, pobijedivši u finalu Džona Iznera, dok je ove sezone u drugom kolu trebalo da dočeka pobjednika meča Dušan Lajović - Miloš Raonić. Ovako, Nadalovo mjesto će zauzeti laki luzer.  

Povlačenje Rafaela Nadala iz Sinsinatija će uvećati i šanse najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića da konačno osvoji turnir u Ohaju. Nadal se nalazio u istoj četvrtini žrijeba kao i Novak, koji će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Stiva Džonsona, a ako njega pobijedi naredni protivnik će mu biti Francuz Adrijan Manarino.  

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.