Sve spremno za čelendžer

Poznati učesnici "Srpska open"

  • 22.08.2019. 15:11

Listu igrača na ovogodišnjem banjalučkom čelendžeru "Srpska open" predvodiće Andrej Martin, trenutno 137. igrač na ATP listi, koji je postavljen za prvog nosioca. Najzvučnije ime svakako je Robin Hase, nekada 33. igrač svijeta.

"Drugi nosilac je Filipo Baldi 145. igrač na ATP listi. Kako sam spomenula Hasea vidjećete da je on 154., međutim ovaj rang ne mora da bude takav, jer svi ovi igrači trenutno igraju na drugim turnirima. Dobra vijest je da već 18. godina imamo igrače iz cijelog svijeta, a ove godine imamo mladog Indijca, koji je već osvojio jedan čelendžer i svrstavaju ga u "next generation" igrače”, izjavila je direktor turnira Lana Popović.

U glavnom kosturu naći će se 48 igrača, dok TK Mladost u kvalifikacijama ima pravo na jednu vajld kartu.

"Nju ćemo dati najboljem igraču koji će igrati predkvalifikacije četvrtog i petog septrmbra. To su igrači iz Republike Srpske koji su do sada pokušavali da igraju fjučerse, a pobjednik tog turnira dobiće vajld kartu da igra kvalifikacije turnira "Srpska open". U glavnom turniru imamo pet vajld karti, a jednu ćemo dati perspektivnom teniseru iz Srbije, Marku Miladinoviću", rekao je direktor TK Mladost Siniša Simeunović.

"Srpska open" održaće se od devetog do 15. septembra na terenima TK Mladost. Pokrovitelj turnira je predsjednik Republike Srpske, a generalni sponzor kompanija Prointer.

I ove godine polufinalne mečeve kao i finale gledaoci ATV-a moći će uživo da prate na našem programu.