Možda i najveći derbi ove sezone

Premijer liga BiH napokon počinje: Borac gostuje Slobodi

  • 06.10.2020. 14:30

Nakon niza trzavica, neizvjesnosti i brojnih problema, Premijer liga BiH napokon počinje.

U prvom kolu, prema svemu sudeći, očekuje nas možda i najveći derbi ove sezone. 

Aktuelni šampioni BiH, rukometaši Borca m:tel, u srijedu, 7. oktobra, sastaju se u Tuzli sa aktuelnim osvajačem Kupa BiH, ekipom Slobode.

Trener „crveno-plavih“, Mirko Mikić, kaže da je od svega najvažnije da se opet igra i da pauza od šest mjeseci nikome nije prijala.

- Nadam se da će sve proći bez posljedica. Duel naše dvije ekipe je zaista pravi derbi. Oba tima imaju visoke ambicije i sigurno će biti zanimljiva utakmica. Nadam se našem dobrom izdanju i radujem se prilici da popravimo utisak iz našeg zadnjeg duela, odigranog u polufinalu Kupa BiH – rekao je Mikić.

Neizvjesnu i tešku utakmicu očekuje i mladi Marko Lukić.

- Osvajanjem Kupa BiH Sloboda je pokazala da je odlična ekipa i da će imati visoke ambicije ove sezone. Mislim da je ova utakmica velika šansa za nas da im se revanširamo za poraz u polufinalu Kupa. Imali smo vremena da se detaljno spremimo i još bolje uigramo. Na nama je da damo maksimum i vjerujem da ćemo se iz Tuzle vratiti sa pobjedom – pun je optimizma mladi bek.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program