Srbija

Preminuo Siniša Vidić

  • 01.11.2018. 17:07

Istaknuti član srpske paraolimpijske streljačke reprezentacije Srbije Siniša Vidić iznenada je umro u 46. godini, saopšteno je u četvrtak.

Vidić se streljaštvom bavio od 1997. godine na domaćim takmičenjima.

Osvojio je brojne medalje na svjetskim i evropskim prvenstvima u ekipnoj konkurenciji, na Svjetskim kupovima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i bio je suvlasnik svjetskog rekorda od 2010. do kraja 2012. godine sa pogođenih apsolutnih 600 krugova u disciplini R5.

Od 2005. do 2015. godine Vidić je bio jedan od najistaknutijih i najuspešnijih članova reprezentacije. Nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i četiri godine kasnije u Londonu, gdje je u disciplini R4 osvojio četvrto mjesto i bio najuspješniji srpski strijelac na tim Igrama.

U domaćim takmičenjima bio je pobjednik svih državnih prvenstava u disciplini vazdušna puška, klasa SH2 i stalni član ekipe u toj disciplini od 2005. godine i za to vrijeme bio je jedan od najuspješnijih takmičara u Srbiji. Svojim rezultatima ostavio je neizbrisiv trag i doprinio popularizaciji tog sporta.

Opelo je u petak 2. novembra u 14.45 časova, a sahrana u 15.15 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program