158. po redu

Prvi ovosezonski vječiti derbi: Potencijalno čak 18 debitanata

  • 23.09.2018. 09:06

Duel vječitih rivala, Partizana i Crvene zvezde, igra se večeras na stadionu u Humskoj, a ovo je drugi put u istoriji da se beogradski timovi sastaju 23. septembra.

Prvi ovosezonski vječiti derbi veoma je važan za obje ekipe, ali i ispit za novajlije u oba tabora, jer će potencijalno za čak 18 fudbalera Partizana i Crvene zvezde duel u Humskoj biti vatreno krštenje. Osmorici fudbalera crno-bijelih i čak desetorici crveno-bijelih ovaj meč će značiti "više od igre", imaće jak motiv da se dokažu, jer se vrlo dobro zna da derbi ponekad rađa junake za istoriju.

Na klupi crno-bijelih debitovaće u derbijima Zoran Mirković. Bata vrlo dobro zna šta dueli sa Crvenom zvezdom znače, jer ih je dosta i odigrao, ali ovaj bi mogao u mnogo segmenata da mu odredi nastavak sezone. Pozitivan rezultat ostaviće ga u trci sa rivalom za titulu i vratiti ekipi psihološki impuls, skinuti im balast sa leđa prouzrokovan nešto lošijim partijama ne i rezultatima i eliminacijom iz Evrope. 

Od osmorice potencijalnih debitanata, realno je da sedmorica budu u protokolu: Mark Valjente, Rikardo Gomeš, Goran Zakarić, Slobodan Urošević, Nemanja Nikolić, Aleksandar Šćekić i Gabrijel Enake. Možda se nađe mjesto i za omladinca Jovana Kokira, ako se Mirković odluči da mu bude možda faktor iznenađenja.

Crvena zvezda je ponovo ljetos dovela cijelu jednu postavu novih igrača, pa teorijski čak desetorica mogu da debituju. Sigurni u startnoj postavi su Miloš Degenek i Marko Marin. Neki će na klupu, a neki na tribine. Vrlo vjerovatno će šansu s klupe ili možda i od starta imati Goran Čaušić, Lorenco Ebisilio, Veljko Simić i Nikola Stojiljković. Džonatan Kafu zavisi od broja stranaca, a Milan Jevtović i Dejan Meleg od taktičkih zamisli s obzirom na to da je pitanje kakav će tim u zavisnosti od posljedica duela sa Napolijem izvesti trener Vladan Milojević. 

Treba reći da od ove desetorice Veljko Simić i Goran Čaučić imaju derbi iskustva iz mlađih kategorija kada su nosili crveno-beli dres. 

Večerašnji, 158. po redu duel najtrofejnijih srpskih klubova počinje u 19 časova.

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina