Rukometaš finskog Koksa: Srđan Mijatović: Nisam mogao da izaberem bolje mjesto za sebe

  • 29.12.2020. 14:35

Poslije epizode u Španiji, mladi banjalučki rukometaš preselio se u Finsku. Nosi dres Koksa, kluba koji svake godine juriša na šampionsku titulu i koji ima ozbiljne ambicije. Plan uprave ovog tima je nastup u Ligi šampiona i SEHA ligi koja je postavljena kao prioritet. Mijatović se izborio za svoju ulogu i zadovoljan je dosadašnjim periodom u Finskoj. Za ATV jutro poručuje da su njegova očekivanja prevaziđena.

- Na dobro se lako navići. Očekivao sam nešto, a dobio mnogo više. Finska nije rukometna zemlja, ali je liga ozbiljna, a moj klub ima plan za budućnost. Prethodne dvije godine Koks je bio šampion, nastupao je u Ligi šampiona, ove sezone je isti cilj. Trenutno smo drugi na tabeli, Diken je ispred nas, igramo baltičku ligu, kao i Kup Finske, a u EHF kupu stali smo pred ekipom Gorenja - rekao je Mijatović.

Gorenje je naredni rival njegovog matičnog kluba banjalučkog Borca. Vjeruje da izabranici Mirka Mikića imaju šansu, ističe da prati sve utakmice, a ostaje žal zbog ispuštanja jesenje titule. O Finskoj kao zemlji samo riječi hvale. Brzo se adaptirao, dobio je sve potrebne uslove i uživa u Koksu sa kojim je potpisao ugovor na dvje godine.

- Navešću vam primjer, tamo niko ne priča o koroni. Ne nose se maske, ne postoje mjere i sve je opušteno. Noći su kratke, rano svanjava i na to se treba navići. Volio bih da je malo toplije. Živio sam u Španiji na 20 minuta od Malage koja je za mene pravi raj. Ne žalim se ni sada, nisam znao u kakav grad idem, ali mi je lijepo. Blizu je Helsinki, na nekih pola sata vožnje i kada imam slobodan dan odem u prestonicu. Samo da se ovako nastavi - rekao je Mijatović.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.