Kvalifikacije za Ligu Evrope

Šćekić probio "bunker" za mirniji revanš Partizana

  • 25.07.2019. 21:28

Fudbaleri Partizana savladali su Konahs Ki Nomadse 1:0 (0:0) na gostovanju u Velsu u prvom meču II kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-bijeli su do minimalne pobjede na svom evropskom debiju ove sezone stigli golom Aleksandara Šćekića iz volej udarca u 62. minutu.

Partizan je dominirao u Rilu, ali je teško dolazio do gola Nomada koji sve vrijeme igrali klasični "bunker" sa osmoricom igrača oko kaznenog prostora.

Tim Sava Miloševića je nosio raspoloženi tandem Tošić-Suma, koji je međusobnom kombinacijom prvi zaprijetio domaćinu.

Dobro su ih pratili bekovi Urošević i Miletić, te zadnji vezni Šćekić i Zdjelar, ali su najistureniji Sadik i kasnije njegova zamjena Ožegović bili potpuno odsječeni od igre među mnogobrojnim defanzivcima Nomada.

"Tukli" su crno-bijeli sa svih strana, šutirali sa distance, centrirali sa obje strane, imali desetak kornera, ali su Velšani odoljevali.

S druge strane, domaćin je povremeno prijetio iz kontranapada, ali nije bilo većih opasnosi po gol Vladimira Stojkovića, koji je ipak uspio da dobije žuti karton zbog burne reakcije nakon kontakta sa kapitenom Konahs Kija.

Konačno, pola sata prije kraja Partizan konačno probija "bunker" domaćina. Urošević se izborio za centaršut sa lijeve strane, tražio je Ožegovića koji je dobro skočio ali nije uspio da šutira glavom pored svog čuvara.

Lopta ipak pada na savršeno mjesto, ispred Aleksandra Šćekića na ivici kaznenog prostora, a crnogorski reprezentativac sjajnim volej udarcem trese mrežu Velšana.

Crno-bijeli su kontrolisali ritam do kraja meča, čekali da im se ukaže nova prilika za gol, ali je ostalo 1:0 što će vjerovatno biti dovoljno za miran revanš u Beogradu.

Bolji tim iz ovog dvomeča će u III kolu da igra sa pobjednikom okršaja između Matatijespor i Olimpije, koji su remizirali 2:2 u prvom susretu u Turskoj.
 

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.