Sportska dvorana "Borik"

Spektakl u Banjaluci: Odbojkaški meč Srbije i Bugarske

  • 06.09.2018. 17:06

Reprezentacije Srbije i Bugarske odigraće prijateljsku utakmicu u okviru prprema za SP. Najveći dio priprema srpske odbojkašice odradile su u Palama, odakle nose samo lijepe utiske, pa isto očekuju i u Banjaluci. 

"Ne bih da zvuči kao fraza, ali ovdje se osjećamo kao kod kuće", kaže kapiten reprezentacije Maja Ognjenović. Puno je sati treninga iza nas, noge su teške, ali vjerujemo da ćemo se na najbolji način prikazati banjalučkoj publici, poručuju iz srpskog tima. 

"S obzirom da je ova faza priprema, ovo nam je prva provjera i Bugarke su adekvatan protivnik. Možda neće biti realna slika forme, ali daćemo sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu", rekla je Maja Ognjenović.

Iako je reprezentacija Bugasrke podmlađena, kažu da će biti motivisani za sutrašnji meč. Za obje reprezentacije biće to odlična provjera pred svjetsku smotru. 

"Naša ekipa je veoma mlada, ali ima veliko srce i motivaciju. Nadam se da ćemo sutra pokazati to veliko srce na utakmici i da ćemo se dobro spremiti za SP. Igramo sa jednom od najboljih reprezentacija svijeta i nadam se da ćemo se dobro pokazati u meču sa Srbijom", kaže Hristina Ruseva, reprezentativka Bugarske.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srpske Milutin Popović uručio je priznanja srpskim odbojkašicama sa ovih prostora Brankici Mihajlović i Tijani Bošković, a sve povodom 25 godina OS RS. 

Utakmica Srbija Bugarska igra se sutra u SD Borik u 17 časova.