Mundobasket

"Spremni smo, jedva čekamo da počne“: Angola - Srbija

  • 31.08.2019. 08:45

Košarkaška reprezentacija Srbije počinje nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini, duelom sa selekcijom Angole. Meč grupe D sa Angolom na programu je od 9.30 po srednjoevropskom vremenu.

"Orlovi" su se sjajno pripremili za Mundobasket, uprkos povredama koje su oslabile srpski tim – na turniru nema Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića, koji su zaradili teške povrede tokom priprema.

- Spremni smo, jedva čekamo da počne. To je uvijek tako dan pred samo takmičenje - rekao je selektor Aleksandar Đorđević i otkrio da u prvom susretu vjerovatno neće nastupiti ni Nemanja Bjelica.

- Imamo mali problem sa Bjelicom, koji ima neko hronično zapaljenje (kolena), koje je riješio, odnosno riješili smo ga. Zato i nije igrao na dvije posljednje utakmice na turniru ovde u Kini - dodao je selektor.

Srpski tim utakmice u grupnoj fazi igraće u Fošanu u kojem su izuzetno visoke temperature i velika vlažnost vazduha, a nakon duela sa Angolom, očekuju ga mečevi sa Filipinima (ponedeljak 13.30), odnosno Italijom (srijeda 13.30).

Najveće košarkaško takmičenje svečano je otvoreno spektakularnom ceremonijom u petak, u kojoj su učestvovali poznati glumac Džeki Čen, kao i nezaobilazna zvezda tamošnjeg sporta – Jao Ming.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

Meč pratite uživo OVDJE