Bivši vezista Juventusa

Stravičan lom noge brazilskog majstora

  • 26.07.2019. 21:28

Nekadašnji ofanzivni vezista Atletiko Madrida, Porta i Juventusa je doživio stravičnu povredu koja bi mogla da mu karijeru okonča ranije nego što je planirao.

Na utakmici Kopa Libertadores između Flamenga i Emeleka 34-godišnji Dijego Ribas je polomio nogu nakon borbe za loptu sa igračem suparničkog tabora.

Kako je lijeva noga Dijega bila u neprirodnom položaju tokom pada, odmah po udarcu u tlo moglo se primjetiti da se radi o teškoj povredi. Noga se neprirodno zarotirala, a prema prvim ljekarskim izvještajima radi se o dislokaciji i frakturi zgloba lijeve noge zbog koje će van terena biti barem pet mjeseci što znači da je sezona za njega gotova.

Dijego je svojevremeno bio jedan od najboljih brazilskih veznih fudbalera, od 2003. do 2017. godine nosio je nacionalni dres te zemlje u kom je nastupao 34 puta. Ponikao je u Santosu, nakon kog je otišao u Evropu i potpisao za Porto. Potom je igrao za Verder, Juventus i Volfsburg iz kog je otišao na pozajmicu u Atletiko Madrid. Dijega su onda i otkupile “jorgandžije” koje su ga nedugo zatim prodale Fenerbahčeu. Iz turskog kluba se u domovinu vratio 2016. kada je potpisao za Flamengo i postao jedan od ključnih igrača tima iz Rija.

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok