MOK

Ukinuta olimpijska zabrana Vitaliju Mutku

  • 11.07.2019. 13:12

Sud za arbitražu u sportu ukinuo je danas zabranu koju je Međunarodni olimpijski komitet /MOK/ uveo bivšem ruskom ministru sporta Vitaliju Mutku u vezi sa učešćem u Olimpijskim igrama, navodi se u danas objavljenim sudskim dokumentima.

MOK je 2017. godine isključio Mutka iz "bilo kakvog učešća u budućim Olimpijskim igrama" u okviru suspenzije Rusije sa Zimskih olimpijskih igara 2018. godine zbog "sistemske manipulacije antidoping sistemom" na Igrama u Sočiju 2014. godine. 

Rusija je negirala da je država sponzorisala dopingovanje u ovoj zemlji, ali je priznala da su postojali propusti u provođenju regulativa protiv dopinga. 

Mutko je bio glavna osoba za sport u Rusiji u vrijeme ovog skandala, pošto je obavljao funkciju ministra sporta od 2008. do 2016. godine. 

Prošle godine je imenovan za zamjenika ministra građevinarstva. 

On je rekao agenciji RIA da je zadovoljan odlukom suda.

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.