Vidimo se na Tržnici: Pileći batak u sosu

  • 05.12.2017. 17:09

Jednostavno a ukusno, pileći batak u sosu iz rerne pripremali smo juče na Tržnici, a danas vam donosimo recept.

Potrebne naminice :
Pileći batak bk kom 4-5
Crveni luk kg 0,1
Paradajz sos kg 0,02
Mrkva kg 0,1
Celer kg 0,05
Krompir kg 0,2
Fond lit 0,5
So, biber
Način pripreme:
Pileći batak odvojiti od kosti, začiniti sa biberom i malo soli
U odgovarajući podmazan pleh slagati batake
Povrće očisiti, isjeći na tanke lespirice, začiniti i složiti preko bataka
Paradajz pire i fond promješati i sve zaliti preko bataka i povrća, prekriti sa alu folijom i peći oko 45 minuta. Deset minata pred kraj skinuti foliju da se povrće zapeče.