Vidimo se na Tržnici: Teleći kotleti iz rerne

  • 21.02.2018. 19:00

Vidimo se na Tržnici uz odličan recept za ljubitelje teletine.  Predrag Tošić je pripremao teleće kotlete iz rerne. 

  • Teleći kotleti kg
  • Krompir 0,4 kg
  • Mrkva 0,1 kg
  • Celer 0,1 kg
  • Paradajz 0,2 kg
  • Paprika 0,1 kg
  • Crveni luk 0,1 kg
  • Bijeli luk 0,5 kg
  • Ulje 0,05 lit
  • Fond 0,5 lit
  • Paradajz pire 0,05 kg
  • So i biber po potrebi

Povrće očisiti i oprati, isjeći na kriške srednje veličine.

Teleće kotlete začiniti (opne isjeći da se meso ne skupi). Paradajz pire rastopiti u fondu, dodati sve u odgovarajući pleh. U pleh zatim dodati začinjeno povrće i teleće kotlete. Poklopiti i peći na 180*C oko 1h.

Pred kraj možete skinuti poklopac da meso i povrće porumeni.