Vidimo se na Tržnici uz odličan recept za ljubitelje teletine. Predrag Tošić je pripremao teleće kotlete iz rerne.
- Teleći kotleti kg
- Krompir 0,4 kg
- Mrkva 0,1 kg
- Celer 0,1 kg
- Paradajz 0,2 kg
- Paprika 0,1 kg
- Crveni luk 0,1 kg
- Bijeli luk 0,5 kg
- Ulje 0,05 lit
- Fond 0,5 lit
- Paradajz pire 0,05 kg
- So i biber po potrebi
Povrće očisiti i oprati, isjeći na kriške srednje veličine.
Teleće kotlete začiniti (opne isjeći da se meso ne skupi). Paradajz pire rastopiti u fondu, dodati sve u odgovarajući pleh. U pleh zatim dodati začinjeno povrće i teleće kotlete. Poklopiti i peći na 180*C oko 1h.
Pred kraj možete skinuti poklopac da meso i povrće porumeni.