Ono što je obećano, nije ispunjeno

Banjaluka i dalje nema atletski stadion

  • Izvor: ATV
  • 23.08.2022. 19:15

Ono što je obećano, nije ispunjeno. Banjaluka i dalje nema atletski stadion, koji je najavljen prije godinu dana. Apsurd je i to što su sredstva obezbijeđena, a stadion je mrtvo slovo na papiru. Trebalo je da se nalazi u okviru sportskog kompleksa na Laušu čija je izgradnja planirana prije godinu dana.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko tri miliona maraka od kojih je milion obezbijedila Srbija. Za gradonačelnika je to obiman projekat. Kao po običaju, problem su imovinsko-pravni odnosi. 

“Taj dio prostora nam zahtjeva, taj dio radova i imovinsko pravnih odnosa zahtjeva dodatno vrijeme. Mi ćemo vidjeti, ako se jedan dio projekata kao što je projekat parka odužiti na godinu, dve tri, a žali Bože da sredstva džaba stoje, možda mi ta sredstva prebacimo pa uložimo u sokolsko igralište”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Postojeće atletske staze su dotrajale. Djeca nemaju gdje da treniraju. Zato je kažu sportisti, novi atletski stadion neophodan. Pitaju se, gdje je zapelo kada projekat i sredstva postoje. 

“Od prošle godine vuče se priča da stadion u Banjaluci treba da počne sa izgradnjom, konkretno atletski stadion sa bacalištem zajedno što je zahtjevniji projekat, trebao je da bude na Laušu sredstva su donirana od strane Srbije kao i projekat, bila su samo dva, tri članka svega i nakon toga zatišje. Prolaze generacije, prolaze talentovana djeca, ali zašto ne bi počeli odmah danas”, rekao je Saša Kecman, bivši atletičar.

Nakon razgovora sa atletskim klubovima usaglašeno je da ovaj stadion bude u naselju Lauš u sklopu sportskog kompleksa. 

U blizini crkve u banjalučkom naselju Lauš planirana je izgradnja sportskog kompleksa koji podrazumijeva sportsku dvoranu i atletski stadion sa 6 do 8 traka. Izgradnja bi trebalo da traje dvije godine. Međutim, iako postoji projekat i sredstva su obezbijeđena još nije poznato kada bi izgradnja trebalo da počne. 

Probijen je i rok za izgradnju sportske dvorane u sklopu OŠ "Sveti Sava" na Laušu. Izgradnja je počela, a sve je trebalo da bude gotovo još prije godinu dana. 

“Detalje o tome da li idu radovi, koliko napreduju mi iz sportskog centra nemamo informaciju. Ono što znam iz medija je da je ona trebalo prošle godine da se završi. Sigurno da je velika potreba i što se tiče nas i sportskih klubova koje ospkrbljujemo za dodatnim terminima”, kaže Nenad Talić, direktor Sportske dvorane Borik.

Osim što se radovima ne nazire kraj, grad je uvećao troškove za ovaj projekat pa će umjesto planiranih 1,6 miliona maraka, izdvojiti 2 miliona zbog, kako je navedeno proširenja saobraćajnice.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.