Banjaluka: Konstitutivna sjednica gradskog parlamenta

  • 05.01.2021. 08:08

U Banjaluci će danas biti održana konstitutivna sjednica novog saziva gradskog parlamenta.

Konstitutivna sjednica će, zbog aktuelne epidemiološke situacije, biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

Iz Gradske uprave je najavljeno da su na dnevnom redu izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada, zamjenika gradonačelnika, te vršilaca dužnosti sekretara Skupštine grada i načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

Skupštinu grada Banjaluka čini 31 odbornik, a pravno ozvaničenu većinu 19 odbornika iz SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, Demosa, dva samostalna odbornika i nezavisni odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić.

Mandate u Skupštini grada Banjaluka na lokalnim izborima održanim 15. novembra osvojilo je devet političkih stranaka i jedan predstavnik nacionalnih manjina.

Vodeći je SNSD Milorad Dodik sa devet mandata, a slijedi PDP sa sedam osvojenih mandata.

Socijalistička partija Srpske - "Budućnost Srpske" i Ujedinjena Srpska osvojili su po tri mandata, a DNS, Demos i Socijalistička partija po dva.

Po jedan odbornički mandat u banjalučkoj Skupštini imaju Srpska demokratska stranka i Narodni pokret "Banjaluka zove".

Kandidat grupe građana Saša Čudić osvojio je mandat kao predstavnik nacionalnih manjina.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova u maloj sali parlamenta Republike Srpske. 

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program