Gradska razvojna agencija Banja Luka

CIDEA kandidovala dva projekta u vrijednosti višoj od tri i po miliona maraka

  • 25.12.2018. 15:21

Gradska razvojna agencija Banja Luka kandidovala dva projekta u vrijednosti od 3.672.187 maraka na Poziv za projekte u okviru Programa "INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020".

U okviru Programa prekogranične saradnje "INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020" krajem septembra 2018. godine je objavljen Poziv za projekte prekogranične saradnje između Republike Hrvatske, BiH i Crne Gore, sa rokom za dostavljanje projekata 20. decembar 2018. godine.

Moguće je bilo kandidovati projekte u okviru četiri sljedeće ose: unapređenje kvaliteta usluga u području javnog zdravstva i socijalnih usluga; zaštita okoline i prirode, unapređenje sistema za sprečavanje rizika, te promocija održive energije i energetske efikasnosti; doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine i jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskom području

S obzirom na to da jedno pravno lice može biti nosilac na maksimalno dva projektna projedloga, Gradska razvojna agencija je kao nosilac kandidovala dva projekta u ukupnoj vrijednosti od 3.672.187 KM, te okupila dva partnerska konzorcijuma.

U okviru OSE 4 i ispred partnerskog konzorcijuma sastavljenog od šest partnera kandidovan je projekat "Razvoj i implementacija digitalizacije i IKT -a za održivu ekonomiju" – akronim"Dig.IT.Up", u vrijednosti od 2.535.427 KM. Partnerski konzorcijum čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, te Tehnološki park Bjelovar d.o.o, Grad Bjelovar, Privredna komora Crne Gore, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Nikšić i Regionalna ekonomska zajednica "REZ" Zenica.

U okviru ose 1 i ispred partnerskog konzorcijuma sastavljenog od pet partnera kandidovan je projekat "Poboljšanje pristupa i dostupnosti zdravstvenih i socijalnih usluga da bi se ojačao kvalitet društvene inkluzije za djecu i mlade sa razvojnim smetnjama" - akronim "ASIQ", u vrijednosti od 1.136.760 KM. Partnerski konzorcijum u ovom projektu čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, zatim Javna ustanova Centar "Zaštiti me" Banja Luka, Javna ustanova Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka, Javna ustanova Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica" – Podgorica, i Osnovna škola Voštarnica  Zadar.

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.