Banjaluka

Poljoprivredna škola obilježava 100 godina postojanja: "Dala mnogobrojne stručnjake"

  • Izvor: ATV
  • 18.12.2023. 14:37

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Poljoprivredna škola u Banjaluci, koja obilježava 100 godina postojanja, može da se pohvali jedinstvenim nastavno-obrazovnim procesom koji je izdržao sve izazove vremena i teške situacije.

Dodik je naglasio da ova obrazovna ustanova nije prestajala da radi ni u ratnim uslovima, te da je uvijek bila organizovana u formi internata.

"Važno je da u Banjaluci postoji nešto što traje 100 godina. Poljoprivredna škola je dala mnogo stručnjaka koji su postali vodeći ljudi u svom zanatu. Bio sam učenik ove škole, mada se nisam zadržao u toj djelatnosti. U svakom slučaju to smatram dobrim osnovom za sve ono što sam kasnije postigao u životu", rekao je Dodik, koji je u Banjaluci prisustvovao svečanoj akademiji povodom 100 godina postojanja Poljoprivredne škole.

Predsjedniku Srpske je uručena povelja za nesebičan doprinos razvoju Poljoprivredne škole.

Dodik je čestitao direktoru, sadašnjim i bivšim profesorima i učenicima ovaj značajan jubilej.

Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, rekla je da je ovo veliki jubilej za važnu obrazovnu ustanovu u okviru obrazovnog sistema Republike Srpske.

"Čestitke svim našim prosvjetarima koji su kroz generacije školovali ljude da bi oni stekli svoja adekvatna znanja. Vjerujem je da ćemo i u budućem periodu ulagati u sveo ono što je neophodno da bi jačali naše škole, naš obrazovni sistem", rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.