Danas se održava

Nakon haosa, sjednica banjalučke Skupštine nastavljena raspravom o dnevnom redu

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2023. 09:22

Sjednica Skupštine grada Banjaluka nastavljena je jutros, a odbornici raspravljaju o dnevnom redu na kojem je i Nacrt rebalansa ovogodišnjeg gradskog budžeta.

Nacrtom rebalansa budžeta predviđen je iznos od 238.049.000 KM što je za 24.295.000 KM više nego prethodni rebalans.

Na predloženom dnevnom redu nalaze se 34 tačke, među kojima je više tačaka koje se odnose na zakupe pod posebnim uslovima, kao i nekoliko inicijativa za izmjene regulacionih planova.

Na dnevnom redu biće i kadrovska pitanja, kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine.

Zbog nedostatka kvoruma, predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković prekinuo je juče redovno zasjedanje gradskog parlamenta i prije nego što je usvojen dnevni red.

Jučerašnje zasjedanje je počelo sa zakašnjenjem nešto dužim od sat vremena, održan je samo aktuelni čas, nakon kojeg je gradonačelnik Draško Stanivuković predložio nekoliko dodatnih tačaka dnevnog reda, a potom je uslijedila jednočasovna pauza. 

Predsjednik gradske skupštine Ljubo Ninković bio je primoran raspustiti odbornike jer ih se nakon pauze pojavilo samo sedam. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.