Gradska uprava Banjaluka  

Novi administrativni objekti u naseljima Lauš i Petrićevac

  • 02.12.2018. 17:51

Gradska uprava Banjaluka najavila je da će u narednoj godini nastaviti da radi na oživljavanju društvenih sadržaja u selima i prigradskim naseljima, te da će u naseljima Lauš i Petrićevac biti izgrađeni višenamjenski administrativni objekti.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove su naveli da su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova za javne objekte na Laušu i na Petrićevcu. 

Na Laušu će biti izgrađen novi administrativni objekat u kome će biti smještene kancelarije mjesne zajednice i prostorije policijske stanice, a imaće i salu sa oko 150 mjesta. 

Iz ovog Odjeljenja ističu da ovaj objekat gradi Gradska uprava sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske. 

Na Petrićevcu će se graditi višenamjenski objekat u kojem će biti ambulanta, mjesna zajednica i vrtić, a tender za izvođača radova prve faze, odnosno gradnje ambulante, otvoren je do 7. decembra. 

Osim za objekte na Laušu i Petrićevcu, koji će biti građeni naredne godine, u Odjeljenju za komunalne poslove kažu da je iskazana potreba za obnovom objekata društvenih domova u Zalužanima, Piskavici i Mišinom Hanu. 

Gradnja ovih objekata intenzivirana je od prošle godine kada su obnovljeni domovi u Debeljacima, Dragočaju i Verićima, te izgrađeni novi objekti u Ljubačevu i Krminama. 

Prema planu, naredne godine novoizgrađeni objekat u Krminama trebalo bi da bude u potpunosti opremljen i predat na upotrebu mještanima.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.