Gradska uprava

Obilaznicom oko gradilišta kružnog toka kod "Delte"

  • 19.11.2018. 15:52

Do naredne sedmice trebala bi biti završena izgradnja privremene obilaznice uz Istočni tranzit, u neposrednoj blizini gradilišta tržnog centra "Delta planet", pošto će ova dionica biti zatvorena zbog izgradnje novog kružne raskrsnice.

Izvođač radova – laktaška "Niskogradnja" već je dobilo odgovarajuće dozvole od Ministarstva saobraćaja i veza i Odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave radi obustave saobraćaja tokom radova koji bi, prema ugovoru između Puteva RS i "Niskogradnje", trebalo da budu završeni do 9. marta iduće godine.

"Postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije koja će definisati izmijenjeni režim odvijanja saobraćaja i zaštitne ograde, te odgovarajućih tabli upozorenja mora se omogućiti da se pješaci i vozila kreću bezbjedno na ovoj dionici", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Obilaznica, čija je gradnja u toku, biće široka 10 i dugačka 265 metara. Njom će biti omogućen dvosmjerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom za svaki smjer vožnje. Između ovih traka biće postavljene uspravne table zabrane kako bi se i fizički razdvojili suprotni smjerovi kretanja vozila.

"Bez obzira na to što će biti omogućeno odvijanje saobraćaja na ovom pravcu, apelujemo na vozače da koriste druge saobraćajnice u gradu kao i javni gradski prevoz jer je za očekivati stvaranje gužvi za vrijeme izvođenja radova", naglašavaju u Odjeljenju za saobraćaj.