Dom zdravlja Banjaluka

Od sutra ponovo u funkciji dva punkta za vađenje krvi u ambulantama dva banjalučka naselja

  • Izvor: SRNA
  • 12.03.2024. 12:56

Dva punkta za vađenje krvi počinju sutra da rade u ambulantama porodične medicine Obilićevo i Lazarevo, rečeno je Srni u Domu zdravlja Banjaluka.

Stanovnicima mjesnih zajednica Zalužani i Dragočaj, kao i Starčevica i Vrbanja biće dostupne sve hematološke, biohemijske, imunohemijske i komercijalne laboratorijske usluge.

"Prijem pacijenata vršiće se od 7.00 do 9.00 časova, svakog radnog dana, odakle će se laboratorijski uzorci transportovati u centralnu laboratoriju u objektu Poliklinike", naveli su iz Doma zdravlja Banjaluka.

Početak rada ovih laboratorija omogućiće stanovništvu veću dostupnost zdravstvenih usluga i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite na lokalnom nivou.

Odluka o ponovnom otvaranju ova dva punkta donesena je kako bi se rasteretile centralne laboratorije.

Nakon hakerskog napada na integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS), način rada u Odjeljenju laboratorijske i biohemijske dijagnostike prilagođen je novonastaloj situaciji, pa su od 3. januara u funkciji bile samo centralna laboratorija u Poliklinici, laboratorija na lokaciji Centar-Borik i laboratorija u Službi hitne medicinske pomoći.

Pratite nas i putem Vibera