Potpisan ugovor

Počinje gradnja 14 kilometara vodovodne mreže u Banjaluci

  • 18.06.2018. 11:36

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac potpisali su danas ugovor o izgradnji 14 kilometara vodovodne mreže podsistema "Zvijezda", čija je vrijednost 1,1 milion KM, u okviru velikog projekta "Crno vrelo".

Radojičić je nakon potpisivanja novinarima rekao da je riječ o trećem od ukupno pet projekata za koje su sredstva obezbijeđena emisijom gradskih obveznica i odnosi se na izgradnju tri kraka vodovoda za sela Goleši, Pervan i prema Đurića Glavici. 

"Istovremeno se radi fabrika vode, koja bi trebalo da bude završena do kraja avgusta, tako da bi prvi potrošači sa banjalučke regije mogli da dobiju vodu već u septembru", rekao je Radojičić. 

On je istakao da će proširenje ove mreže biti nastavljeno i u narednim godinama, s obzirom da "Crno vrelo" ima četiri podsistema i niz vodovoda. 

Rok za izvođenje radova je 120 dana, a prema riječima direktora preduzeća "Prijedorputevi" Radenka Crnogorca, uz povoljne vremenske prilike, pokušaće da ih okončaju i prije predviđenog roka. 

On je istakao da bi radovi trebali započeti krajem juna, kada se očekuje prva isporuka materijala, a da je plan da se završe u drugoj polovini septembra. 

Podsistem "Zvijezda" pokriva sela Gornji Pervan, Donji Pervan, Goleši, Čokorska Polja, Borkovići, Donja Bistrica, Gornja Bistrica i Gornja Piskavica, a projektovan je za oko 500 domaćinstava.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.