Radojičić i Stanivuković žestoko "zaratili" na Twitteru

  • 11.01.2021. 19:11

Bivši i aktuelni gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić i Draško Stanivuković, "zaratili" su od sinoć na Twitteru.

Ono što je ponukalo Radojičića da se oglasi je jučerašnja Stanivukovićeva objava da broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama Grada, zajedno s brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, prelazi 3.000.

"Ovo je zastrašujuće veliki broj, na osnovu kojeg ne mogu, a da ne postavim pitanje, kako je budžet Grada do sada uopšte funkcionisao", napisao je Draško Stanivuković na svom Fejsbuk profilu.

Sinoć, na oko sat uoči ponoći, uslijedio je odgovor bivšeg gradonačelnika.

"Ovo je potpuno netačan podatak i mora se demantovati! Barem 1.500 od pobrojanih zaposlenih nije na budžetu Grada, niti su mnoga navedena preduzeća/ustanove korisnici budžeta za plate", napisao je Radojičić.

Međutim, na tome nije ostalo, jer je uslijedio odgovor aktuelnog gradonačelnika.

"Od koga Vodovod naplaćuje vodu? Od naših građana, gospodine Igore, i tako ima sopstveni budžet koji jeste budžet našeg grada i građana i onda se isplaćuju plate i za višak radnika koji ste vi zaposlili. Koliko je viška radnika u Centru za socijalni rad, Akvani, JUSC Borik itd? Znate li koliko je ugovora o djelu onih radnika koji ste vi primili na određeno i koliko ste ugovora potpisali poslije izobra nakon poraza? Sve vi to znate, za sada i bolje od mene, ali kada se upoznam sa svim, neće biti onako kako ste vi ostavili. Odmarajte", napisao je Stanivuković.

Od Radojičića i Stanivukovića do sada smo čuli samo izraze međusobnog poštovanja, ali sada su očigledno skinuli rukavice.

"Opet elementarno neznanje! Ne razlikujete osnovne pojmove. Neka Vam objasne razliku između "ugovora o djelu" i rada na određeno vrijeme. Neka Vam objasne razlike između ustanova, akcionarskih društava, društava s ograničenom odgovornošću, budžeta itd.", bio je oštar Radojičić.

 

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:30 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.